Forum Abasz'Har: Forum o Dungeons & Dragons Strona Główna Abasz'Har: Forum o Dungeons & Dragons
Dungeons & Dragons: Forum Abasz'Har o D&D
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Klasa prestiżowa: Smoczy Potomek - pytania wszelakie
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Abasz'Har: Forum o Dungeons & Dragons Strona Główna -> Klasy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamulec
Władca Podziemi
Władca Podziemi


Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 2783
Przeczytał: 2 tematy

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 14:18, 05 Maj 2007    Temat postu:

Cytat:
Im zwiększa się przyrost zasięgu, ale maksymalny zasięg wciąż pozostaje taki sam(koło 300-400m)

Maksymalny zasięg też się zwiększa. Sprawdzałem w opisie. Nie ma zastrzeżenia, że się nei zmeinia maksymalny zasięg, zaś jest, że zwiększa sie przyrost zasięgu. Przyrost zasięgu w przypadku broni miotanej równy jest przyrostowi zasięgu x10.

Cytat:
Ad 5 Pamiętaj, że na krzywdę dozwolony jest rzut obronny, miecz albo by był cholernie drogi, albo nieurzyteczny(bo każdy by zdawał ten rzut)

Na krzywdę NIE MA rzutu obronnego

Cytat:
Ad 3 Napisałem przecież, że równie dobrze mogłobybyć to berło

A ja napisałem, że elikisr nei zalicza sie do opcji, możliwych

Zresztą najważneijze jest to, że tego rodzjau przedmioty zniszczą całą rozgrywkę (uzdrowienia, krzywdy i trwałe przyspieszenie). Zresztą wszysscy be je mieli. Chodzi też o to, by ktos nie był dwa razy szybszym kowalem, nie jadł dwa razy szybciej itd.

Arvelus napisał:
Pozatym jeśli się upierasz, że te e.p.p. z ksiąg są dobre to ja, tak jak napisałem, wezmę se szablon potwór z legend, masz KPII??? Tamto e.p.p. powinno być conajmniej +10, a mimo wszystko jest tylko +2(dla BG +3) i wtedy ja ciebie rozgniotę(no wiesz ten mod z s19 i dodatkowe 5hp na poziom, do tego jeszcze inne premie, ach i za te marne e.p.p+3...to jest noobowstwo)

Tak jak wszędzie jest podane EPP tak tam nie ma. Potwór ma SW +2 i jest czymś w rodzaju boskiego wybrańca, więc nie można poprostu nim być, czy sie urodzić.


Ostatnio zmieniony przez Kamulec dnia Nie 10:17, 06 Maj 2007, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gris
Adept


Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 208
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: wziąć na piwo ?

PostWysłany: Sob 16:09, 05 Maj 2007    Temat postu:

Nie można się urodzić ? No nie wiem ... Jeśliby wierzyć KP to chyba by można.

Księga Potworów napisał:
Magiczna natura smoków pozwala im się krzyżować z praktycznie każdym stworzeniem. Płodzą potomstwo ...


Edit

To nie mój tekst Razz Wiem, że często się mylę, ale nie przyzwyczajaj się zanadto Razz


Ostatnio zmieniony przez Gris dnia Sob 18:43, 05 Maj 2007, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamulec
Władca Podziemi
Władca Podziemi


Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 2783
Przeczytał: 2 tematy

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 16:19, 05 Maj 2007    Temat postu:

Nie to co chciałem zacytowałem. Juz poprawiłem.

Co do wzlatywania ponda furię, to zawsze są eliksiry dające więcej, niż skrzydła.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arvelus
Arcymag


Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 1590
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdynia

PostWysłany: Nie 10:32, 06 Maj 2007    Temat postu:

Hehe Very Happy dobra ja tam proponuję zamknąć temat, ani ja was nie przekonam do mojego stanowiska, ani wy mnie do waszego...a ta ciągła kłutnia jest bez sensu...
Very Happy

P S Co do krzywdy to rzeczywiście(pokręciło mi się myślałem, że niepodlega ona OC), ale OC działa, tak więc będzie jeszcze droższe Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gris
Adept


Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 208
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: wziąć na piwo ?

PostWysłany: Nie 11:18, 06 Maj 2007    Temat postu:

Cytat:
koleś co ciebie??? najpotężniejszy atak mnoży x2, a nie x4, więc jedynie +24


Używając broni dwuręcznej obrażenia z potężnego ataku liczy się x2. Kolejne x2 mam z prestiżówki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamulec
Władca Podziemi
Władca Podziemi


Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 2783
Przeczytał: 2 tematy

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Nie 11:49, 06 Maj 2007    Temat postu:

Gris, domyślnymi zasadami (jak nie, to zaznacz), o których dyskutujemy na forum jest 3.0, tym bardziej, jak mówimy o prestiżówkach, których konwersji do 3.5 po polsku nie ma.

Zaś co do tematu, to nie jest kłutnia, tylko dyskusja. Wszyscy przytaczają argumenty. Nie musisz nas przekonać. Zreszta z tego co widzę po gościach, to częściej oni przeglądają forum, niz użytkownicy. A taka dyskusja może być pouczająca Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arvelus
Arcymag


Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 1590
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdynia

PostWysłany: Nie 18:54, 06 Maj 2007    Temat postu:

hehe skoro tak uważasz...aha i jeszcze jedno...to, że premie za szał barbariana i szaleńca się kumulują to też uważam za błąd twórców gry( Very Happy )
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Szajba
Widmowy Wędrowiec


Dołączył: 31 Lip 2007
Posty: 429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Piekary Śląskie

PostWysłany: Śro 18:58, 01 Sie 2007    Temat postu:

Jeszcze dodam 3 grosze od siebie. Kiedy sie ma tyle klas to sie dostaje kary do zdobywanego doświadczenia, nie? Więc postać rozwija się wolniej, niż jej koledzy, którzy mają 1-2 klasy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arvelus
Arcymag


Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 1590
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdynia

PostWysłany: Czw 11:34, 02 Sie 2007    Temat postu:

otóż nie drogi kolego...tam są:
pół-ork barbarzyńca/zaklinacz/smoczy potomek(na potrzeby kar za wiele klas barbarian się nie liczy, bo to ulubiona klasa zielonoskórych)
oraz krasnal wojownik/barb/szaleniec(a tu nie liczy się wojownik)

czyli efektem jest, że każdy ma 1 klasę podstawową i 1 prestiżową, a klasy prestiżowe nie traktuje się jak ulubione tj. nie powodują kar do doświadczenia
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
glorfindel
Początkujący


Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 30
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 21:10, 06 Cze 2008    Temat postu:

Mam takie pytanie... Gram własnie Dragon Shamanem z PH II i zastanawiam się jak się ma broń oddechowa i skrzydła smoczego potomka do Drgaon Shamana... Bo po 20 poziomach DS chciałbym wziąć 1 Zaklinacza i wejśc na Smoczego Potomka. Czy obrażenia od Broni oddechowej by się kumulowały? I czy musiałbym przy Smoczym potomku wybierać taki sam rodzaj smoka, jak przy Dragon Shamanie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamulec
Władca Podziemi
Władca Podziemi


Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 2783
Przeczytał: 2 tematy

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 9:24, 07 Cze 2008    Temat postu:

Osobiście nie korzystam z podręczników anglojęzycznych, więc odpowiem poprzez "jeżeli".

1. Można na raz użyć tylko jedną broń oddechową. Z punktu widzenia mechaniki nie będą się więc one kumulowały. MP może, w mojej ocenie zadecydować, że dwie identyczne bronie oddechowe się kumulują. Jeżeli różnią się jakimś parametrem (ew. poza liczbą kości obrażeń) to nie powinny. Wydawałoby się to rozsądne, lecz może prowadzić do wielu niezbalansowań i absurdów (np. wielkość stożka z jednego źródła wzrasta, a broń oddechowa w efekcie staje się mniej opłacalna w użyciu, bowiem ;przestaje się kumulować.

2. Wybranie smoczego potomka determinuje, jakiego smoka krew w twoich żyłach płynie. Ni mniej, ni więcej. Jeżeli ta krew coś determinuje, to wyboru zmienić nie można. Poglądy jednak można mieć dowolne i można oddawać cześć czerwonym smokom, będąc potomkiem czarnego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
glorfindel
Początkujący


Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 30
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Sob 9:36, 07 Cze 2008    Temat postu:

Chodzi dokładnie o to, że jako, że jestem Gold Dragon Shamanem i mam broń oddechową - stożek ognia. Z tym, że nie wiem jak to rozwiązać, bo z tego co pamiętam, Smoczy Potomke może uzyć broni oddechowej raz na dzień, więc normalnie bym korzystał z broni oddechowej DS, który nie ma takiego ograniczenia wielkiego a osobno ze stożka ognia zapewnianego przez smoczego potomka?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamulec
Władca Podziemi
Władca Podziemi


Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 2783
Przeczytał: 2 tematy

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 10:37, 07 Cze 2008    Temat postu:

Sądzę, że użycia te powinny być w pełni niezależne. Stosujesz na raz tylko jedna z broni oddechowych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
glorfindel
Początkujący


Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 30
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Sob 15:09, 07 Cze 2008    Temat postu:

A co w takim razie ze skrzydłami i naturalnym pencerzem? Skrzydła rozumiem, że drugie mi nie wyrosną, ale czy szybkośc w takim razie też się nie zmieni? Bo Natyralny Pancerz chyba dalje będzie narastał bez żadych ograniczeń?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamulec
Władca Podziemi
Władca Podziemi


Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 2783
Przeczytał: 2 tematy

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 16:18, 07 Cze 2008    Temat postu:

Naturalny pancerz: Zależy (teraz nie sprawdze, jak w tym wypadku). Jeżeli miałoby się kumulować z naturalnym pancerzem wrodzonym, to z pochodzącym z klasy też. Kwestia tego, czy klasa "ustanawia" naturalny pancerz, czy go "zwiększa".

Skrzydła: Szybkość zależy od tej klasy, z której pochodzą. Dał bym jednak jeden wjątek: jeżeli z 2 źródeł dostajesz takie same skrzydła, to wybierasz te rozrośnięte bardziej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Abasz'Har: Forum o Dungeons & Dragons Strona Główna -> Klasy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin