Forum Abasz'Har: Forum o Dungeons & Dragons Strona Główna Abasz'Har: Forum o Dungeons & Dragons
Dungeons & Dragons: Forum Abasz'Har o D&D
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Tarrasque- dla mnie niejasne.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Abasz'Har: Forum o Dungeons & Dragons Strona Główna -> Mechanika
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bartek J
Nowicjusz


Dołączył: 01 Lip 2006
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraśnik

PostWysłany: Sob 10:50, 01 Lip 2006    Temat postu: Tarrasque- dla mnie niejasne.

Wyczytałem, że żeby zabic tarrasque należy zadac 860 (chyba) stłuczeń po czym rzucic czar cud lub życzenie. Czyli jeśli zadajemy tarrasque normalne obrażenia, to są one brane jako stłuczenia, czy przepadają? Z góry dzięki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamulec
Władca Podziemi
Władca Podziemi


Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 2783
Przeczytał: 2 tematy

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw 14:36, 13 Lip 2006    Temat postu:

Tarrasque posiada zdolność regeneracji. W normalnej sytułacji stworzenia mają wypisane, w jakich okolicznościach on a nie działa, ale w przypadku Tarrasque się ten akapit nie pojawia. Oznacza to, że zadając jakiegolwiek obrażenia zawsze zamieniane są one na stłuczenia. Aby zabić Tarrasque trzeba zabrac mu wszystkie PW po czym rzucić cud lub życzenie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wujek czikit
Adept


Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 225
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 11:49, 14 Lip 2006    Temat postu:

Zabić Tarrasque się nie da :] można pobić go do nieprzytomności 850 obrażeń zamienonych na słuczenia i zacudować (tudzież) zarzyczyć by się nie obudził. Problem jest bo on ma bodajrze regenerację i i tak będzie swoje siniaczki leczył...

Swoją drogą ciekawi mnie jak się czyta te nazwe :p "tarraskłe" "tarraskua" ? Jakieś podpowiedzi? Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Liverrin
Arcymag


Dołączył: 02 Wrz 2005
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Pią 15:31, 14 Lip 2006    Temat postu:

wujek czikit napisał:
Swoją drogą ciekawi mnie jak się czyta te nazwe :p "tarraskłe" "tarraskua" ? Jakieś podpowiedzi? Very Happy

"Te(a)raskju"
Moim zdaniem powinno się móc pobić terrasque do nieprzytomności i potem dobić (nie tylko czarem życzenie albo cud Confused ). Ale cuż, niektóre zasady są zasadami od twórców. Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wujek czikit
Adept


Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 225
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Sob 8:52, 15 Lip 2006    Temat postu:

Ale kto nam broni ich nagiąć, by grało nam się lepiej Liv? PMP nawet tak mówi :]

Tearaskju? Brzmi jak nazwa pokemona. Może to nowa ewolucja pikachu?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arvelus
Arcymag


Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 1590
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdynia

PostWysłany: Sob 12:44, 25 Sie 2007    Temat postu:

Ja tam Tarrasque nazywam "Terrasqu"...ewentualnie czasami dodaję jeszcze "L"

Mechanicznie to zabija się go zabierając ponad 860 stłuczeń i żucając cud bądź życzenie...a co do dobicia...średnia postać nie dobije czegoś tak wielkiego...dobicie to ucięcie głowy, wbicie miecz w serce, atak na punkty witalne...postać średnia nie utnie mu głowy ani nie będzie miała na tyle długiej broni aby do serca doszła...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamulec
Władca Podziemi
Władca Podziemi


Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 2783
Przeczytał: 2 tematy

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 13:22, 25 Sie 2007    Temat postu:

Tym bardziej, że tym razem jest napisane dość wyraźnie, że można go dobić tylko czarem. Więc skoro nie ma ani jednego sposobu innego na zabicie go można się domyślić, iż dosłownie wszytko może u niego odrosnąć, choć go spopielić to odrośnie z samych kości, czy popiołów, jak czaru nie rzucisz.

Dodatkowo na potrzeby kampanii można zrobić np. iż nawet to go nie zabija (może jakiś artefakt by trzeba mieć/stworzyć), a tylko usypia, więzi itp.
_____________________________________________________________
Błędy ortograficzne! Zwracam uwagę zwłaszcza na to, że w języku Polskim nie ma słowa "nei", ani "ejst" - GWP Kondeks
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Abasz'Har: Forum o Dungeons & Dragons Strona Główna -> Mechanika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin